Waterverf

OPENING 30 september, 15.00 uur

Het werk van 25 leden van de Hollandse AquarellistenKring en 2 gasten is te zien bij Ateliers BaZtille in Zoetermeer, van 29 september – 15 oktober. 

De doelstelling van kunstenaarscollectief Ateliers BaZtille is, om beeldend kunstenaars (nationaal en internationaal) de mogelijkheid te bieden hun werk te tonen. Ateliers BaZtille faciliteert met een werkplaats, gastatelier en expositieruimte. In het gebouw zijn 15 ateliers en een expositieruimte van ruim 300m2. 

De Hollandse AquarellistenKring bestaat sinds 1945 en verenigt professionele kunstenaars die schilderen met waterverf. Alle leeftijden, stijlopvattingen en technieken zijn vertegenwoordigd. 
De vereniging heeft als doel het bevorderen en uitdragen van de aquarel in al zijn verschijningsvormen. Daartoe worden tentoonstellingen georganiseerd en publicaties uitgegeven. 

Soepele definitie van aquarel

Sinds de oprichting zijn de voorheen strenge regels over de definitie van een aquarel flink aangepast. Gelukkig, want eigenlijk betekent aquarel niets anders dan waterverf. En inmiddels worden gouache, waterverdunbare inkten en ook acrylverf, mits gebruikt met veel water, door de Hollandse AquarellistenKring beschouwd als waterverf. 

Het werken met waterverf heeft veel praktische voordelen. Reukloos en milieuvriendelijk (op acryl na). Er kan snel gewerkt worden en de kleuren zijn van licht tot zeer intens te maken. Het water neemt de verf mee en levert bij het drogen ofwel gewenste en afgedwongen resultaten, maar net zo vaak ook welkome verrassingen en prachtige kleurvelden. 

Je bent van harte uitgenodigd om de vele gebruikte technieken en verschillen in thema, abstractie en uitvoering van de kunstwerken te komen bekijken, in de monumentale expositieruimte.

Expositie Waterverf 

Wanneer: 29 september t/m 15 oktober
Open: donderdag t/m zondag 13.00- 17.00 uur.


ATELIERSBAZTILLE
Rokkeveenseweg 46c
2712 XZ Zoetermeer