Opening Tentoonstelling

‘My Picture Went Away Forever’

Opening: 3 juli 16.00 – 18.00 uur
Tentoonstelling van tekeningen: juli-augustus 2016
Toegang, maandag-vrijdag, van 9.00-15.00 uur

De tekeningen uit de serie ‘My Picture Went Away Forever’ gaan over vergankelijkheid, over het verlies waar iedereen in zijn leven, in meer of mindere mate mee te maken krijgt.
Dit aan de ene kant en aan de andere kant is er de vitaliteit van het leven die daar dwars tegenin gaat. Dat we sterfelijk zijn geeft op individuele basis verdriet en rouw. Maar het feit dat het leven steeds doorgaat in nieuwe generaties is ook mooi en troostrijk.
Zoals J.M. Coetzee zijn hoofdpersoon Elizabeth Curren over het leven laat zeggen:
‘Zo iets moois, het leven! Zo’n prachtig idee van God! Het beste idee dat er ooit was geweest. Een geschenk, het gulste van alle geschenken, dat zich eindeloos hernieuwt, de ene generatie na de andere.’

Op de tentoonstelling is ook mijn kunstenaarsboek ‘Ode aan de Kolossale Zon’ te zien dat ik van 1998 tot 2004 maakte in samenwerking met muziekgezelschap Wendingen.

Het is gebaseerd op 7 gedichten van Wallace Stevens en de muziek die Ned Rorem erbij componeerde.
Stevens schreef de teksten terwijl hij ziek was. Hij reflecteert erin op het begrip sterfelijkheid zonder het  woord ‘dood’ expliciet te noemen. En uiteindelijk zijn de gedichten vooral een lofzang op het leven.

De expositie is georganiseerd door huisarts David de Boer, die zijn praktuikruimte speciaal heeft laten ontwerpen opdat het ook een podium voor beeldende kunst kan zijn.

de boer huisARTSBalthasar Floriszstraat 23
1071 VA Amsterdam