Tekenkabinet Xll, deel 2

Grootse hedendaagse tekenkunst op klein formaat

Vanaf 2 augustus 2024 te zien bij Art Singel 100 in Amsterdam

Tekenkabinet XII bestaat uit 3 delen, in de vorm van 2 tentoonstellingen op prachtige locaties in Amsterdam en daarnaast een online webshop. 

Expositie in drie fases

Zo zullen er, gedurende 2024, van de 112 deelnemende kunstenaars meestal 3 tekeningen te zien zijn; niet  tegelijkertijd, maar na elkaar op drie locaties. De eerste tentoonstelling vindt plaats in Projectruimte BMB, Kerkstraat 129A. 

Vanaf dat moment is er van de meeste kunstenaars ook een ander werk te zien op de tweede lokatie, nl de online site van Tekenkabinet

Na de succesvolle expositie van Tekenkabinet Xll Deel 1, in Projectruimte BMB, zijn vanaf 2 augustus ruim 100 nieuwe tekeningen te zien op de derde lokatie, bij ArtSingel 100 in Amsterdam.

Wat is Tekenkabinet

Tekenkabinet is geen galerie, kunstenaarsinitiatief, collectief of vereniging, maar een onafhankelijk podium -zonder vaste locatie- voor grootse hedendaagse, autonome tekenkunst op klein formaat. Er worden jaarlijks op wisselende, bijzondere en spannende locaties ruimte- en wandvullende tentoonstellingen gerealiseerd waarin hedendaagse tekenkunst de hoofdrol speelt. 

Alleen werken op papier, zonder lijst

Het Tekenkabinet selecteerde (uit een overweldigende hoeveelheid aanmeldingen) voor haar 12e editie ruim 300 recente tekeningen van 112 tekenkunstenaars. De diverse stijlen, handschriften, gedachten, gebruikte materialen, fantasieën en als drager dienende papiersoorten nemen de toeschouwer mee op reis naar nieuwe werelden.

Het maximumformaat van de tekeningen is A3 (42 x 29,7 cm). Alle tekeningen worden -puur en kwetsbaar, direct zoals ze zijn gemaakt- zonder lijst, glas en/of passepartout getoond en zijn te koop.

Catalogus

Ter begeleiding van de tentoonstelling verschijnt een softcover catalogus op A5 formaat met werk van alle deelnemende tekenaars. Een kennismaking, momentopname, naslagwerk en collector’s item ineen.

wanneer: 2 augustus t/m 15 september

Openingstijden: vrijdag, zaterdag, zondag, 13.00-17.00 uur

Vernissage zondag 4 augustus 13.00-17.00 uur

TEKENKABINET XII (Deel 2)
Singel 100
1017GE Amsterdam