Tekenkabinet XI / Deel 1

9hpy896

Tentoonstelling met werk van 111 kunstenaars.


Tekenkabinet XI is de elfde editie van de jaarlijkse tekeningen tentoonstelling die Manja van der Storm organiseert. Manja is zelf beeldend kunstenaar en heeft een heel goed oog voor wat een tekening spannend maakt. Aan het begin van het jaar maakt ze een selectie uit honderden aanmeldingen. De exposities van Tekenkabinet zijn op wisselende plekken en de tekeningen worden zonder lijst geëxposeerd. zodat je geen last hebt van reflecties in het glas en de kleinste details goed kunt zien.

Tekeningen van bescheiden formaat bij Tekenkabinet XI

Vaak is het maximumformaat A4, en omdat ik niet zoveel kleine tekeningen maak heb ik een aantal jaren geen werk voor de selectie ingezonden. Dit jaar is het maximale formaat A3, 29,7 x 42 cm, en heb ik drie tekeningen ingezonden. Ik was vereerd dat ze alledrie geselecteerd werden voor de tentoonstelling. Op deze tentoonstelling hanger er twee, waarvan één al verkocht is. Later dit jaar komt er nog een tweede tentoonstelling van werken die hier niet te zien waren.

Twee werken per kunstenaar

Alle werken, meer dan 200 tekeningen, hangen in de prachtige grote galerie van Projectruimte BMB. Ook dit jaar is het weer een een spannende tentoonstelling geworden met een enorme variatie aan tekenstijlen, handschriften, gedachten, fantasieën, gebruikte materialen en papiersoorten. De tekeningen zijn nog te zien in Amsterdam tot eind april, maar ook op de website van Tekenkabinet.
Zowel op de tentoonstelling als via de website kan je een kunstwerk kopen.

Als extra service wordt iedere aangeschafte tekening gratis verzonden, in een handgemaakte Tekenkabinet-doos met deksel. Daar krijg je bovendien de begeleidende catalogus bij cadeau, dit jaar mooi uitgegeven op A5 formaat. Een kennismaking met het werk van 111 tekenaars en een collector’s item ineen.

Open: Heden t/m 30 april 2023
vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur

TEKENKABINET XI

Projectruimte BMB
Kerkstraat 129A
1017GE Amsterdam
www.galeriebmb.nl

PS

Allebei mijn tekeningen die ik voor deze tentoonstelling had ingeleverd werden verkocht en kwamen in mooie verzamelingen terecht. Altijd een beetje jammer om ze te moeten afstaan 🙂 maar heel fijn dat ze een goede plek gekregen hebben.