Tekening Zoekt . . . Partner (met liefdevol oog)

Vrijdag 11, Zaterdag 12 en Zondag 13 november, van 13.00 tot 18.00 uur.

Je bent van harte welkom op mijn komende tentoonstelling, in de serie Tekening Zoekt: Ateliertentoonstellingen met een bepaalde invalshoek, waarbij nieuwe tekeningen en iPad tekeningen te zien zijn.

Deze keer is de leidraad ‘Partner’.
Kunst en kunstenaars hebben publiek nodig om te kunnen bestaan: kijkers, liefhebbers, kritische beschouwers, kopers en soms mecenassen. Partners dus, in welke vorm dan ook. Ateliertentoonstellingen bieden een podium om elkaar te kunnen ontmoeten.

Wat

Op deze ateliertentoonstelling zijn mijn aquarellen te zien. Maar ook 25 van mijn iPad tekeningen uit de serie On The Way Home. Die teken ik onderweg in de auto, direct op mijn iPad of iPhone.
Het zijn samengestelde beelden van de route, met verschillende elementen van het uitzicht dat ik vanuit de auto langs zie flitsen. Ik vertel je, op het atelier, graag meer over het proces.

De tekeningen worden bij een professioneel fotolab geprint op aluminium of hout; in een kleine, gesigneerde editie van 10 exemplaren. (Meerder formaten mogelijk)

Boek

Verder is mijn kunstenaarsboek Ode aan de Kolossale Zon weer te zien. Dit boek maakte ik in opdracht van muziekgezelschap Wendingen, bij hun CD met de liederencyclus ‘Last Poems of Wallace Stevens’. De muziek van Ned Rorem en de bijzondere gedichten van Stevens waren een enorme inspiratiebron. Uiteindelijk werkte ik 5 jaar aan het boek. Door het genereuze aanbod van de Rijksacademie om mij hun grafiekwerkplaats te laten gebruiken, kon ik het merendeel daar zelf drukken.

Het boek is aangekocht door verschillende musea en bibliotheken in binnen- en buitenland en werd geselecteerd voor de Best Verzorgde Boeken.

Op mijn ateliertentoonstellingen is ook altijd ouder werk te zien, in relatie tot het nieuwe werk. Ik verheug me er op met bezoekers van gedachte te wisselen over wat er te zien is.

Kom om te kijken, te praten of om ideeën uit te wisselen.
En als je verliefd wordt op een werk, ze zijn ook te koop. Voor jezelf of als een bijzonder cadeau van Sint of tijdens de komende Feestdagen.
Ik hoop je te zien en te spreken in mijn atelier!

Waar

Atelier Helga Kos, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 129, 1054 RV Amsterdam

Wanneer

Vrijdag 11, Zaterdag 12 en Zondag 13 november, van 13.00 tot 18.00 uur.
Of op afspraak de week erna; als je wilt afspreken stuur dan bericht naar kunst@helgakos.nl