What is and What is Not

Serie tekeningen uit februari 2020

Dreigend gevaar

Toen China in januari 2020 al melding deed van een gevaarlijk en besmettelijk virus, werd het gevaar in Europa nog zwaar onderschat; ook door mij. Maar in mijn onderbewuste speelde die dreiging wel al een rol. Tenminste, dat vermoed ik als ik naar de tekeningen kijk die ik toen maakte.

Precies in die tijd werkte ik aan een serie tekeningen voor een groepstentoonstelling bij Tekenkabinet. Het maximale formaat voor al het werk op die tentoonstelling was A5 (21 x 14,8 cm). Omdat ik nooit zulke kleine tekeningen maak, was het een uitdaging om op dit aangepaste formaat te werken.

Intuïtie als kompas

Vaak ontstaat werk vanuit een min of meer vastomlijnd idee. Als ik begin weet ik nog niet precies wat ik zal maken, maar wel  in welke richting het moet gaan en wat het moet uitdrukken. Ook al is dat soms vaag. Maar voor deze serie begon ik veel intuïtiever en richtinglozer te werken. Ook om vrij te kunnen zijn bij het verkennen van het nieuwe formaat. Zonder dat ik het stuurde of me er bewust mee bezighield ging toch het wereldnieuws van lente 2020 deel uitmaken van wat ik tekende. Maar dat had ik pas door toen ik de tekeningen bij elkaar legde.  De verschillende thema’s die verbonden waren met de op handen zijnde pandemie waren duidelijk herkenbaar.

What is and What is Not

Techniek: Gemengde techniek op papier
Formaat: ± 15 x 21 cm
Jaar: 2020
Prijs: Zie Prijslijst

Meer werk uit 2020

Life (832)
Franse papavers | On the Way Home 17 (957) - iPhone
Creatures of the Swamp Forest (855)
Tell me stories and I’ll love you (856)
Count Yoyr Blessings | Time Line