On The Way Home met een iPad

Tekenen op het gladde oppervlak van de iPad?

Eigenlijk vind ik digitaal gemaakte kunst erg koel en afstandelijk. Ik houd heel erg van papier en verf; van de tactiele kwaliteit van schilder- en tekenmaterialen en van boeken. Dus ik dacht dat iPhone of iPad tekeningen niets voor mij zouden zijn. Maar ik ben gevallen voor het plezier dat tekenen op de iPhone of iPad me gaf. Zoals ik ook mijn geliefde agenda, dat zware blok papier in een leren kaft, heb omgeruild voor de agenda op mijn Mac. Vanwege het plezier.

Nieuwsgierig, maar ook met lichte reserve, downloadde ik het gratis tekenprogramma Brushes op mijn mobiel. Zonder doel begon ik een beetje te knoeien om te kijken wat je met met de tools en de kleuren kunt doen. En voor ik er erg in had was ik overstag. Vanwege het gemak en de vele mogelijkheden, maar vooral omdat het zo leuk is om te doen. En al snel kocht ik een iPad, speciaal om er op te tekenen.

Gemaakt op iPhone en iPad

Sindsdien neem ik altijd mijn iPad mee als we met de auto ergens heen gaan en teken ik vaak als ik in de auto zit, naast een bestuurder. Een landschap naschilderen doe ik eigenlijk nooit, want ik houd er niet zo van om iets na te schilderen. Of ik ben er misschien gewoon niet zo goed in. Meestal schilder en teken ik verzonnen scènes of dingen die ik ooit zag.

Daarom vind ik het tekenen mijn iPad, vanuit een rijdende auto zo prettig. Het beeld is alweer weg voordat je ook maar een schets kon maken. Dus je moet het onthouden en de rest mag je verzinnen. Vandaar dat  je de beelden van mijn serie Pad tekeningen -met de titel ‘On the Way Home’- ook niet kunt herleiden tot bestaande plekken. En toch zijn het beelden die iedereen zich kan herinneren.

De iPad tekeningen worden in een kleine, gesigneerde editie van 10 of 15 afgedrukt bij een professioneel fotolab.
Dit kan op verschillende formaten  en op verschillende ondergronden: zoals multiplex, aluminium of 300 grs Hahnemuhle papier. De prijs is vanaf €225, afhankelijk van de maat en de uitvoering.

Bijvoorbeeld: Een iPad tekening, afgedrukt op  2 cm dik multiplex of op aluminium, van ongeveer 20 x 30 cm,  is €250. Een afdruk op 30 x 40 cm is  €350.

Als je belangstelling hebt, neem dan contact op via het contactformulier.

On The Way Home

Techniek: digitaal
Formaat: divers
Jaar: 2020-2022
Prijs: variabel, en afhankelijk van soort afdruk