My Picture Went Away Forever

Deze serie is gemaakt naar aanleiding van een zin die ik een kind hoorde stamelen. De tekeningen gaan over de eindigheid van alles en, tegelijkertijd, het oneindige voortbestaan in een andere vorm.

Materiaal:
aquarel en cyanotypie op papier

Formaat:
50 x 35 cm

Gemaakt in:
2015-2016

Richtprijs:
€ 600-800

De titel van deze serie is afkomstig uit een kort filmpje dat ik op Facebook tegenkwam: een videoboodschap van een peuter aan haar oom Dave. Hierin vertelt ze hem, in tranen, dat ze een foto die hij haar gestuurd had per ongeluk gewist heeft op de computer.
Geen groot feit, ondanks dat voor haar de wereld leek ingestort. Maar haar gestamelde zin uit het filmpje: ‘Your Picture . . . went away, . . . forever’ bleef de nog dagen in mijn gedachten rondspoken.

Ik denk dat hij resoneerde met het gevoel van verlies en afscheid nemen dat ouder worden met zich meebrengt. Bij de aanschaf van je eerste bril wordt duidelijk dat je nooit meer zo’n scherp zicht zult hebben als ooit. Het gezicht dat je lang in de spiegel aantrof bestaat niet meer. Net zoals de gezichten van je jeugdvrienden. En die goede gezondheid, waar je nooit zo op lette blijkt geen vanzelfsprekend.
Het wereld- en mensbeeld dat je had is afgebrokkeld en er kwam een realistischer en misschien minder fraai beeld voor terug.

Oude zaken worden vervangen voor nieuwe. De volgende generatie stroomt de de wereld binnen. Het leven neemt de vrije ruimte energiek en gulzig in bezit.

Meer aquarel