Mijn productie bestaat uit schilderijen, tekeningen en grafiek. Ik houd van het trage, zoekende proces van het schilderen, waarbij je iets ruimtelijks weergeeft in twee dimensies: het platte vlak. De vraag is hoe je op zo’n plat vlak een ruimtelijke werkelijkheid kunt suggereren?
Eeuwenlang is het middelpuntsperspectief dé truc geweest om dat probleem op te lossen. Maar ik vind die wijze van afbeelden te statisch en te beperkend. Want een gebeurtenis of herinnering speelt zich niet alleen in de ruimte af, maar heeft ook nog een tijdsduur.

Het is dus niet vreemd dat in de meer dan 35 jaar dat ik nu schilder de thema’s ruimte en tijd altijd een belangrijke rol spelen. In mijn tekeningen en schilderijen zoek ik naar manieren om onze ervaring van de werkelijkheid af te beelden. Het zijn meer opties voor herinneringsbeelden dan weergaven van een werkelijkheid die ‘echt’ is of bestaan moet hebben.

Ik zoek naar beelden die in het hoofd van de toeschouwer een verbinding aan kunnen gaan met zijn of haar herinneringen. Een werkelijkheid die je beter kunt voelen dan nameten.

Helga Kos

Contact

2 + 1 = ?

Adres:

M. Van Bouwdijk Bastiaansestraat 129
1054 RV Amsterdam

Uitnodiging

Wil je een uitnodiging ontvangen voor één van mijn exposities of presentaties?

Geef naam en email adres op.