Ik maak schilderijen, tekeningen en grafiek.
Ik houd van het trage proces van het schilderen, waarbij je iets weer moet geven in twee dimensies, het platte vlak. Ik schilder al meer dan 35 jaar en achteraf kan ik zeggen dat de thema’s ruimte en tijd altijd een belangrijk onderwerp in mijn werk geweest zijn.
Hoe suggereer je op dat platte vlak een ruimtelijke werkelijkheid, ofwel een gebeurtenis die zich ook nog gedurende een bepaalde periode afspeelt?
Eeuwenlang is het middelpuntsperspectief dé truc geweest om dat probleem op te lossen. Maar ik vind die beelden niet volledig genoeg, te eenzijdig, te beperkt.
Mijn beelden presenteren een werkelijkheid die niet noodzakelijkerwijs ‘echt’ is of bestaan moet hebben, maar die wel, in het hoofd van de toeschouwer, een verbinding aan kan gaan met zijn of haar herinneringen. Een werkelijkheid die je beter kunt voelen dan kunt nameten.

Helga Kos

Contact

Uitnodiging

Wil je een uitnodiging ontvangen voor één van mijn exposities of presentaties?

Geef naam en email adres op.