First Art Fair

Hierbij kan ik je namens mijn vriendin en collega Saskia Pfaeltzer een vrijkaartje aanbieden (voor twee personen) voor een nieuwe kunstbeurs.

First Art Fair, van 17-21 januari 2018
Passender Terminal, Piet Heinkade 27, Amsterdam

Download het toegangsbewijs

Als je de beurs gaat bekijken kan ik je aanraden Galerie Amsterdam te bezoeken waar Saskia een presentatie heeft van beelden en van haar nieuwe boek: ‘Speels en in Beweging’

Gedeelde geschiedenis, lange vriendschap

Saskia en ik kennen elkaar van de Rijksakademie. Al 35 jaar sparren we over elkaars werk. Sas maakt beelden, schilderijen, tekeningen en decors. Onze gesprekken over het werkproces zijn inspirerend, voedend en uitdagend. Misschien wel omdat we heel verschillende karakters hebben. Ondanks dat het vaak behoorlijk knettert, hebben we veel aan die gesprekken. We maken ook heel verschillend werk, maar soms zijn er verwantschappen, zoals in onze ‘dagboekaantekeningen’, getekend met inkt en penseel.

Toekomstplannen

In 2018 hebben we allebei mooie projecten op stapel staan. Ik ga, na een lange tijd alleen op papier gewerkt te hebben, weer een grote serie schilderijen op doek maken en Saskia bouwt verder aan het onderzoek dat ze de afgelopen jaren deed in de porceleinstad Jingdezhen in China.

Nieuw werk

In het najaar zal mijn nieuwe werk te zien op een ateliertentoonstelling.
En Saskia geeft een Artist’s Talk op 18 januari om 14 uur, bij Galerie Amsterdam op de First Art Fair. Dan is haar boek voor het eerst te zien, met een overzicht van haar productie van de afgelopen 35 jaar. Ik mocht de drukproeven al bekijken; het wordt een prachtig boek.